marți, 27 ianuarie 2009

despre ceva ce ne place sigur



Un profesor care stie sa capteze interesul elevilor, stie cum sa foloseasca timpul in folosul lor cat si in folosul propriu, este un bun pedagog si totodata un bun psiholog va fi respectat.
Rolul pe care il joaca profesorul in viata unui tanar in formare este destul de important. De aceea el - profesorul - trebuie sa fie constient de faptul ca gesturile, vocabularul, atitudinea si mai ales (pentru ca, contactul vizual este primul) tinuta ii sunt indelung studiate si analizate de catre elev.
Cred ca oricine cunoaste tipul profesorului isteric, ce vrea cu tot dinadinsul sa se faca auzit si inteles agitandu-se, tipand, trecand elevul prin toate rasele de animale si incercand din rasputeri sa impuna respect. Raspunsul este "ciu-ciu!".
Vorbind serios acum, un profesor bun trebuie sa fie mereu la granita dintre prietenie si respect, exigenta si intelegere. Partea frumoasa este ca mai exista si profesori care detin arta predatului, ba mai mult, sunt maestri si partea minunata e ca nu sunt chiar atat de putini pe cat s-ar parea.
Poate ca, daca n-ar exista cei slabi, nu ne-am da seama de calitatile celor buni. Un lucru insa e sigur: oricum sunt ei, buni, rai, verzi sau rosii, profesorii fac parte din viata noastra.
Ceea ce trebuie sa intelegem este ca sunt oameni, au griji si probleme si ca poate uneori ii judecam vazand doar ambalajul.
Asa ca iubiti-i, invatati de la ei si intelegeti-i. Pe cat se poate.. :)


( www.ele.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu